آخرین بروز رسانی: 6ام فروردین, 1403

علت از بین رفتن گیاهان آپارتمانی چیست؟

اگر می ‌خواهید ‎محیط خانه خود را زیبا کرده و […]

اگر می ‌خواهید ‎محیط خانه خود را زیبا کرده و حس زندگی و شادابی را برای فضای خانه به ارمغان آورید، پیشنهاد می ‌کنیم در منزل خود از گیاهان آپارتمانی استفاده نمایید. با رشد و مراقبت از گیاهان به خانه خود حیات ببخشید و فضای خانه را برای خود و اعضای خانواده آرامش‌ بخش کنید. این دسته از گیاهان با ایجاد فضای سبز در خانه، باعث تمیزی هوای خانه نیز می ‎شوند. باید دقت نمود که نگهداری و مراقبت از گیاهان آپارتمانی قاعده و اصول خاص خود را دارد، در نتیجه با رعایت شرایط و اصول نگهداری از این گیاهان باید از زرد شدن و پژمرده شدن آنان جلوگیری کرد.

 چگونه متوجه می‎ شویم که گیاه شادابی و سرسبزی قبل را ندارد؟

 اگر نوک برگ‎ های آن به رنگ قهوه‎ ای دربیاید و برگ‎های گیاه خشک و شکننده شود، این عامل می‎ تواند باعث متوقف شدن رشد گیاه و در نهایت نابودی آن شود. لازم است از شرایط مراقبت و نگهداری از گیاهان آپارتمانی آگاه شویم تا بتوانیم گیاهان سرسبز و شادابی را در خانه پرورش دهیم و سبب زیبایی هر چه بیشتر منزل خود شویم. ما در این مطلب قصد داریم علت ازبین‌رفتن گیاهان آپارتمانی را که شامل موارد متعددی می ‌شوند برای شما تشریح نماییم. همراه ما باشید.

گیاه پژمرده

احیا کردن گیاهان در حال خشک شدن

اگر متوجه شدید که گیاه خود آسیب دیده و در حال خشک شدن است، به ریشه آن دقت کنید. اگر ریشه گیاه هنوز زنده باشد یعنی می ‎توان آن را به‌راحتی احیا کرد و جای نگرانی نیست. اما اگر ریشه گیاه آسیب دیده باشد کار سخت ‎تر شده و برای احیای آن باید کارهایی را انجام داد. به عنوان مثال استفاده از قارچ کش و یا کود تقویتی و هورمون های ریشه زایی که طبق دستور نوشته شده بر روی آنها بایستی استفاده کرد.

همچنین برای احیا کردن این نوع از گیاهان ابتدا باید علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی را جویا شده سپس با انجام دادن اقداماتی، گیاه را زنده کرد. برای این کار باید ساقه ‎های مرده گیاه را جدا کرده و ساقه های سبز آن را نگه داشت تا ریشه گیاه بهتر تغذیه شود. ساقه های سالم و جدید به جای ساقه های مرده رشد می‎ کند و گیاه دوباره به سرسبزی خود برمی ‎گردد و احیا می ‎شود. در نتیجه با جدا کردن شاخ و برگ‎های مرده گیاه به احیای آن کمک کنید.

علت از بین رفتن گیاهان آپارتمانی

عوامل زیادی باعث خشکی و یا از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی می ‎شوند. موارد زیر علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی هستند که به معرفی آنان می ‎پردازیم:

آبیاری نامناسب

باید به این نکته توجه کرد که شیوه ی آبیاری کردن گیاهان آپارتمانی بسیار مهم می ‎باشد؛ زیرا یکی از مهمترین علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی طریقه ی آبیاری نامناسب گیاهان است به همین علت توصیه می ‎شود که خاک گیاهان را به اندازه آبیاری کنید. اگر گیاه آپارتمانی به میزان فراوانی آبیاری شود و در مرحله ی بعدی آبیاری، خاک گیاه به شدت خشک شده باشد و آبیاری آن به صورت کم باشد، سبب قهوه ای شدن نوک برگ‎های گیاه می ‎شود، پس سعی کنید دفعات آبیاری گیاه را بیشتر کنید به نحوی که فاصله بین دو آبیاری سطح خاک تا حدود یک بند انگشت خشک گردد. آبیاری گیاه را تا زمانی ادامه دهید که آب از سوراخ های انتهایی گلدان خارج شود و در نهایت آب ظرف زیر گلدان را خالی کنید تا ریشه گیاه پوسیده نشود. اگر گیاهتان به دلیل آبیاری فراوان دچار پوسیدگی شد، به‌هیچ‌ عنوان به آن کود اضافه نکنید تا زمانی که مجدداً سالم و سرحال شود. لازم به ذکر است که آبیاری گیاهان به فاکتورهایی مانند دمای اتاق، اندازه گلدان و نوع گیاه بستگی دارد. به عنوان مثال گیاه کروتون را همانگونه که گیاه سانسوریا را آبیاری میکنند نبایستی آبیاری کرد چرا که کروتون به آب و رطوبت بیشتری نیاز دارد.

آبیاری نامناسب گیاه

پیشنهاد میکنیم برای آموزش بهتر در رابطه با آبیاری گیاهان مقاله نکاتی که بهتر است درباره آبیاری گیاهان آپارتمانی بدانید را هم مورد مطالعه قرار دهید و بتوانید گیاهانی شاداب و سرحال داشته باشید.

کمبود رطوبت

یکی از مهمترین عواملی که برای شادابی و سرزنده بودن گیاه لازم است، رطوبت می ‎باشد که کمبود آن یکی از مهمترین علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی محسوب می ‎شود. کمبود رطوبت در گیاه باعث خشک شدن و از بین رفتن گیاه آپارتمانی می‎ شود. برای جلوگیری از این امر باید فضای خانه را مرطوب نگه داشت تا از سوختگی نوک برگ‎های گیاه و خشکی آن پیشگیری کرد. در صورت خشک بودن فضای خانه پیشنهاد می ‎شود گیاهان خود را در روز با آب اسپری کنید یا گلدان گیاهان آپارتمانی خود را در کنار یکدیگر قرار دهید تا رطوبت خود را حفظ کنند.

همچنین می ‎توانید در کف ظرفی کم‎ عمق سنگ ریزه ریخته و روی آن آب بریزید و گلدان سرامیکی و یا هر گلدان با جنس دلخواه خود را روی آن قرار دهید تا آب درون ظرف حاوی سنگ‎ریزه تبخیر شده و سبب رطوبت گیاه شود تا در نهایت گیاهی شاداب و سرحال داشته باشیم. که به این روش درست کردن جزیره یا (pebble tray) میگویند.

رطوبت خاک گلدان

تجمع نمک در خاک

همان‌طور که می ‌دانید، گیاهان برای آنکه رشد بهتری داشته باشند، به کود احتیاج دارند. زمانی که مشغول به کود دادن گیاهان هستید بهتر است به مقدار کودی که مصرف می ‌کنید توجه داشته باشید. برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی در این باره که جذب‌ کودها به زمان احتیاج دارند، اقدام به استفاده از کود بیشتر برای گیاه می ‌کنند که همین عامل می ‌تواند به‌عنوان یک علت ازبین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی به شمار آید. در حقیقت نمک‌هایی که در کود گیاهان وجود دارند، چنانچه تجمع یابند آنگاه می ‌توانند باعث خشک شدن گیاهان آپارتمانی شوند.

آفت‌‌ ها

آفت گیاهان

یکی از بهترین مکان‌هایی که آفت‌ها، موجودات ریز و حشرات موذی علاقه‌مندند به آنجا حمله کنند، گیاهان هستند. اگر گیاهی مورد حمله آفت‌ها واقع شده باشد، می ‌توان با انجام برخی از اقدامات ساده، مشکل به وجود آمده در آن‌ها را برطرف نمود. اگر موجودات به خوردن برگ‌ها و یا مکیدن شیره موجود در گیاه مشغول شوند کم کم زمینه را برای خشک شدن گیاه فراهم می ‌آورند. یکی دیگر از ضررهایی که حشرات موذی به گیاه می ‌توانند وارد کنند، رشد غیر طبیعی بخش‌هایی از آن است. با توجه به توضیحات ارائه شده، می ‌توان گفت که آفات یکی دیگر از علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی هستند که برای مبارزه با آن‌ها می ‌توان از سم گیاهان و محلول‌های موجود در بازار استفاده کرد.

تغییرات دمایی

زمانی که گیاه با دمایی که تحملش را ندارد مواجه می‌شود، این دما باعث پژمردگی آن می‌شود. اکثر گیاهان آپارتمانی، دمایی بین ۱۵ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد را می‌توانند تحمل کنند و دما های خارج از این محدوده، باعث آسیب به برگ‌ ها، ساقه‌ ها و حتی ریشه‌ ها می‌شود.

صحبت پایانی

بسیاری از خانواده‌ها علاقه‌ مندند که از گل‌ها و گیاهان مختلفی در محیط منزل خود استفاده نمایند. از آنجایی‌ که وجود گیاهان باعث زیبایی بخشیدن به محیط خانه می ‌شوند لذا باید در حفظ و مراقبت از آن‌ها کوشا بود. در این مطلب سعی کردیم شما را با چند علت از بین‌ رفتن گیاهان آپارتمانی آشنا کرده تا با آگاهی یافتن از آن‌ها بتوانید از گیاه مورد علاقه‌تان بهتر مراقبت کنید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نگهداری گیاهان آپارتمانی مقاله شرایط نگهداری گیاهان آپارتمانی میتواند به شما کمک کند.

دسته‌بندی: مقالات

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

8 دیدگاه

  1. طاهره 27 دی, 1401 در 1:27 ب.ظ - پاسخ

    سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون

    • باغ گل رضوان 4 اسفند, 1401 در 10:40 ب.ظ - پاسخ

      سلام و عرض احترام ممنون از نظر شما دوست عزیز.

  2. نوری 3 اسفند, 1401 در 9:48 ب.ظ - پاسخ

    سلام خسته نباشید آبیاری زیاد میتونه باعث خرابی گیاهان آپارتمانی شود؟

    • باغ گل رضوان 5 اسفند, 1401 در 2:34 ب.ظ - پاسخ

      سلام و عرض ادب بله آبیاری بیش از حد میتواند باعث آسیب رسیدن به گیاهان شود.

  3. تینا 19 اسفند, 1401 در 5:40 ب.ظ - پاسخ

    سلام برای جلوگیری از آفت زدن باید چیکار کرد؟

    • باغ گل رضوان 20 اسفند, 1401 در 4:13 ب.ظ - پاسخ

      سلام خدمت شما بهتر است قبل از آفت زدن گیاه را سمپاشی کرد.

  4. پریناز 29 اسفند, 1401 در 10:44 ب.ظ - پاسخ

    سلام خسته نباشید استفاده از کود بی رویه میتواند به گیاهان آسیب وارد کند

    • باغ گل رضوان 2 فروردین, 1402 در 4:47 ب.ظ - پاسخ

      سلام بله باید کوددهی به اندازه نیاز گیاه انجام شود در غیر این صورت آسیب وارد میکند.