آخرین بروز رسانی: 27ام اسفند, 1402

تغذیه بهتر گیاهان بجای سمپاشی

همان طور که میدانید یکی از مهم ترین شرایط نگهداری گیاه، تغذیه گیاه است فرقی نمیکند این گیاه آپارتمانی باشد یا گیاه فصلی باشد یا گیاه فضای باز ،برای باغچه باشد معمولا گیاهان آپارتمانی همچون گیاه زامیفولیا ،گیاه سانسوریا، گیاه آگلونما یا گیاهانی مانند اریکا نیاز به تغذیه بهتر دارند در این مقاله میخواهیم به تغذیه بهتر گیاهان بجای سمپاشی  بپردازیم.

تغذیه گیاهان

مواد مغذی مورد نیاز گیاهان چیست

گیاهان به دلیل فتوسنتزی که می کنند، میتوانند مواد معدنی همچون کربوهیدرات ها، لیپیدها، پروتئین ها و بعضی از مواد آلی مورد نیاز گیاه را تولید کنند؛ اما از طرفی خود گیاه برای تولید این مواد، به مواد مغذی دیگری مانند آب و مواد معدنی احتیاج دارد. برای داشتن گیاهانی شاداب و زیبا بایستی رسیدگی به گیاه را الویت قراردهیم. سمپاشی و آبیاری گل و گیاهان از جمله کارهایی بوده که باید برای حفظ و شادابی گیاه انجام دهیم. سمپاشی گیاهان به از بین بردن باکتری ها، قارچ ها، انواع شته کمک میکند که باعث شادابی و طراوت گیاهان زینتی میشود.

اگر دوست ندارید در محیط منزل از سم استفاده کنید و سمپاشی های مکرر را تجربه کنید حتما برای تغذیه بهتر گیاهان بجای سمپاشی از کود تقویتی گیاهان حاوی سیلیسیم، پتاسیم و کلسیم استفاده کنید این عناصر باعث مستحکم تر شدن و مقاوم تر شدن گیاه شما نسبت به حمله آفات و بیماری ها میشود. سیلیسیم خود به تنهایی باعث افزایش رشد و عملکرد گیاه و افزایش تحمل گیاه در برابر سرما، گرما، خشکی خاک گیاه میشود. کلسیم در نگهداری و کیفیت گل ها و میوه های جدا شده از ساقه تاثیر دارد و پتاسیم درتولید محصول با کیفیت و رشد بهتر محصول تاثیر میگذارد؛ که همه این عناصر کنار هم باعث سلامت گیاه ما میشوند.

روش جذب عناصر غذایی

گیاهان عناصر اصلی را از طریق سیستم ریشه‌ای یا برگی جذب می‌کنند. خاک به‌طور کل حاوی مقادیر زیادی از تمام عناصر است، اما فقط مقدار بسیار کمی از آن، برای رشد گیاهان مفید است که این حد را حد بحرانی یا حد مطلوب می‌نامند. کمبود عناصر برای رشد گیاه مشکلاتی را به دنبال دارد، در حالی که اگر مقادیر عناصر بیش از حد مطلوب باشند، می‌تواند به سمیت در گیاهان منجر شود.

کود گیاهان

کود گیاهان

برای کوددهی به گیاهان ما باید در درجه اول کود گیاه مناسب، گیاه خود را بشناسیم برای مثال برای گیاهان آپارتمانی برگ دار کودهایی با نیتروژن بیشتر و یا به نسبت مساوی از نیتروژن، پتاسیم و فسفر نیاز است و برای گیاهان آپارتمانی گل دار باید از کود هایی که درصد فسفر و پتاسیم بالاتری دارند استفاده کنیم. بعد از شناخت کود نکته بعدی در کوددهی به گیاه که باید رعایت شود این است که در کوددهی زیاده روی نکنیم زیرا که ظرفیت گیاه در جذب مواد مغذی محدود است و مقادیر بیش از حد کود میتواند برای گیاه مضر هم باشد. نکته سوم در کوددهی این هست که به گیاهانی که دچار آسیب یا آفت شده اند نباید کود داد زیرا که ریشه آنها بسیار ضعیف است؛ نکته آخر، پیدا کردن زمان مناسب برای کوددهی است بهترین زمان معمولا در فصل بهار و تابستان که فصل رشد گیاهان است.

همچنین شما میتوانید برای شناخت کود ها میتوانید مقاله معرفی انواع کود برای گیاهان را مطالعه کنید.

دسته‌بندی: مقالات

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

4 دیدگاه

  1. رستا 28 دی, 1401 در 3:40 ب.ظ - پاسخ

    سلام خسته نباشید یعنی اگر گیاه تغذیه شود نیاز به سمپاشی پیدا نمی کند؟

    • باغ گل رضوان 29 دی, 1401 در 12:00 ب.ظ - پاسخ

      سلام بله اگه تغذیه گیاه درست باشد نیاز به سم پاشی ندارد.

  2. خسرو 28 بهمن, 1401 در 9:58 ب.ظ - پاسخ

    سلام خسته نباشید کود سه بیست برای همه گیاهان مناسبه؟

    • باغ گل رضوان 29 بهمن, 1401 در 3:14 ب.ظ - پاسخ

      سلام خدمت شما بله کود سه بیست کود عمومی می باشد و برای همه گیاهان مناسب است.