آخرین بروز رسانی: 3ام اردیبهشت, 1403

مواد غذایی گل و گیاهان آپارتمانی را چطور تامین کنیم؟

همه گیاهان برای زنده‌ ماندن و رشد کردن به آب […]

همه گیاهان برای زنده‌ ماندن و رشد کردن به آب ‌و هوا و نور کافی احتیاج دارند، اما برخی از گیاهان مانند بامبو، پتوس و حسن‌ یوسف در آب هم رشد کرده و احتیاجی به خاک ندارند. همان‌ طور که می ‌دانیم تمام موجودات زنده به‌ غیر از برخی از میکروب‌ ها برای زنده ‌ماندن احتیاج به آب دارند گیاهان نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ اما برخی از گیاهان مانند کاکتوس‌ ها در برابر خشکسالی و کم‌ آبی بسیار مقاوم هستند. زمانی که به گل آپارتمانی آب می ‌دهیم قطره‌ های آب به خاک نفوذ کرده و ریشه‌ های گیاه آن را جذب کرده و به برگ‌ ها و ساقه می ‌رساند مواد غذایی موجود در خاک نیز همراه با آبیاری خیس شده و بهتر به گیاه می ‌رسند، بنابراین آبیاری گیاهان از مسائل مهم در رشد آن‌ ها است و باید با توجه‌ به مقدار نیاز گیاه آن را آبیاری نمود. علاوه بر این تمامی گیاهان به عناصر و موادی چون نیتروژن و پتاسیم و فسفر نیز احتیاج دارند و زمانی می‌ توانند به‌ خوبی رشد کرده و برگ و گل بدهند که این مواد غذایی را در اختیار داشته باشند مواد غذایی گل ‌و گیاه را از طریق کود ها می ‌توان تأمین کرد. در ادامه به سوال مواد غذایی گل و گیاهان آپارتمانی را چطور تامین کنیم پاسخ خواهیم داد.

مواد مغذی مورد نیاز گل‌ و گیاه

همان‌طور که در بخش قبلی گفته شد مواد غذایی به‌ وسیله آب خیس شده و از طریق ریشه‌ ها به گیاه می ‌رسد و باعث رشد و تأمین مواد غذایی موردنیاز گیاه می ‌شود ویتامین و مواد غذایی گیاهان مانند غذا برای انسان‌ ها ضروری است ممکن است گیاهان بدون مواد مغذی زنده بمانند، اما شاداب نیستند امروزه این مواد غذایی و ویتامین‌ های مورد نیاز گیاهان را می ‌توان از طریق کود تقویتی گیاهان آپارتمانی تأمین کرد. برخی از گیاهان مانند رز جاودان نیازی به مواد مغذی ندارند و تا مدت ها می توانند سالم بمانند.

کوددهی گل آپارتمانی

اصلی‌ترین عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاهان عبارت‌اند از:

  • نیتروژن (N): نیتروژن ماده‌ای است که موجب سبز شدن برگ‌ های گیاه می ‌شود در برگ‌ ها ماده‌ ای به نام کلروفیل وجود دارد که طی فرایند فتوسنتز باعث سبز شدن برگ گیاه می ‌شود. در کوددهی گیاه سانسوریا باید از کودی استفاده شود که در آن نیتروژن وجود داشته باشد.
  • پتاسیم (K): پتاسیم ماده‌ ای است که به گیاه کمک می ‌کند بتواند با بیماری‌ ها مقابله کند همچنین این ماده باعث می‌ شود که گیاه به مقدار کافی دی‌ اکسید کربن جذب کرده و آنزیم‌ ها نیز فعال ‌شوند. جهت کوددهی گیاه زاموفیلیا نیز باید از کودی استفاده شود که میزان پتاسیم آن 10 باشد.
  • فسفر (P): فسفر باعث تقویت ریشه گیاهان و بزرگ ‌شدن برگ‌ های آن‌ ها و تأمین ویتامین‌ های لازم برای گیاهان می‌ شود همچنین این ماده برای تفکیک سلول‌ های گیاه و بهبود بافت‌ های تازه گیاه بسیار ضروری است.

انواع کود ها و مواد غذایی گیاهان

مواد غذایی مورد نیاز گیاهان همواره از طریق کود هایی که دارای فسفر و پتاسیم و نیتروژن هستند تأمین می ‌شود در صورتی‌ که بر روی بسته کود نام هرکدام از این مواد وجود نداشت، یعنی آن ماده در کود موجود نیست هوموس نیز از دیگر مواد غذایی مورد نیاز گیاه است که در بازار یافت می‌ شود کود ها به شکل‌ های مختلفی در بازار وجود دارند که عبارت‌اند از:

  1. کود های دانه‌ ای و پودری: استفاده از این کود ها برای گیاهانی که در گلدان رشد می‌ کنند دارای محدودیت است این نوع از کود ها روی خاک ریخته می ‌شوند و در خاک نمی ‌روند که ریشه بتواند از آن تغذیه کند لازم به ذکر است که در مدت استراحت نباید به گیاهان غذا داد، زیرا غذایی که قبلاً به آن‌ها داده شده در گلدان وجود دارد.
  2. کود های قرصی یا چوبک: این نوع کود ها به این صورت است که قرص یا چوبک حاوی کود را در خاک گلدان فرومی‌ کنند، اما اشکال این روش این است که ماده غذایی فقط در یک قسمت از گلدان قرار می ‌گیرد و در دوره استراحت نمی ‌توان به ‌راحتی این کود را از محیط ریشه پاک کرد.
  3. کود های مایع: بهترین راه تغذیه گیاهان علی الخصوص گیاه پتوس استفاده از کود های مایع است در این روش کود را در آب ریخته و هنگام آبیاری به گیاهان می ‌دهند به این طریق میزان تغذیه گیاه هم می ‌توان کنترل کرد.

کوددهی گیاهان آپارتمانی

زمان تغذیه گیاهان

پس از عوض نمودن گلدان، کمپوست آن حدوداً دو ماه دارای مواد غذایی مورد نیاز گیاه است و بعد از سپری ‌شدن این مدت باید گیاه را تغذیه نمود باید توجه داشت که گیاه در دوره استراحت نباشد بهترین و متداول‌ ترین زمان برای تغذیه و کود دادن به گیاهان در فصل رشد و گل‌ دهی آن‌ ها است معمولاً از فصل بهار تا فصل پاییز زمان تغذیه گیاهان برگ دارد و گلدار است و فصل زمستان نیز موعد تغذیه گیاهانی است که در این زمان گل می ‌دهند. برخی از عناصر مانند آهن و منیزیم و غیره نیز در برخی از کود های گیاهان آپارتمانی موجود هستند در خصوص تغذیه گیاه همواره باید توجه کرد که در دوره استراحت تغذیه گیاه را متوقف کرده یا کاهش دهیم. در صورتی ‌که گیاه در خاک گیاهان آپارتمانی یا کمپوست رشد می ‌کند شیوه تغذیه آن فرق دارد و آن زمانی است که گیاه به مواد غذایی که در گلدان وجود دارد احتیاج ندارد. استفاده از لوازمی مانند آبنما می تواند به دکوراسیون و چیدمان گیاهان شما کمک کند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید. در آخر به شما پیشنهاد می کنیم مقاله علت‌ های رایج پژمردگی گل و گیاهان آپارتمانی و راه‌ حل آن‌ ها را مطالعه کنید.

دسته‌بندی: مقالات

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه