آخرین بروز رسانی: 3ام اردیبهشت, 1403

علت‌ های رایج پژمردگی گل و گیاهان آپارتمانی و راه‌ حل آن‌ ها

یکی از معضلات نگهداری از گیاهان چه در بیرون خانه […]

یکی از معضلات نگهداری از گیاهان چه در بیرون خانه و چه در داخل خانه، جلوگیری از پژمردگی گیاه است. با اینکه گاهی خوب از گیاهان رسیدگی می ‌کنید، اما بعد از مدتی شاهد پژمرده شدن آن هستید. این پژمردگی می ‌تواند به دلایل مختلف اتفاق بیفتد. در این مقاله قصد داریم به علت‌های رایج پژمردگی گیاهان آپارتمانی و راه‌ حل جلوگیری از آن بپردازیم. استفاده از گل آپارتمانی می ‌تواند باعث شادابی محیط اطراف شود به همین دلیل استفاده از آنها در محیط خانه آپارتمانی می ‌تواند علاوه بر بخشیدن شادابی، باعث ایجاد جلوه زیبا گردد. باید گفت که مرگ گل‌ های آپارتمانی اتفاقی نمی ‌باشد و وقتی از آنها برای زیبایی محیط خود بهره می ‌برید باید در نگهداریشان تلاش کنید. گیاهان نیز همانند دیگر موجودات زنده و انسان‌ ها، شبیه هم نیستند. به عبارتی هیچ دو گیاه نیاز های یکسانی ندارند و نحوه نگهداری از هر کدام متفاوت است. به همین منظور گاهی با توجه زیادی به گیاه می ‌توانید باعث آسیب رساندن به آن شوید، بنابراین در این مقاله به معرفی برخی از اشتباهات رایج در نگهداری گیاه که باعث پژمردگی آن می ‌شود می ‌پردازیم.

علت‌ های پژمردگی گیاهان آپارتمانی و راه‌ حل هر کدام

رسیدن آب بیش از حد به گیاه: یکی از علت‌ های پوسیدگی گیاه، رسیدن بیش از حد آب به گیاه است. به عبارتی آبیاری بیش از اندازه گیاه، جلوی عبور هوا را می‌ گیرد و باعث می ‌گردد تا خاک همیشه خیس بماند. در پی آن باکتری‌ های زیادی در اطراف ریشه پدید می ‌آیند که در نهایت باعث مرگ ریشه می‌ شوند. برای حل این مشکل بهتر است با انواع گیاه آپارتمانی خود آشنایی پیدا کنید تا بدانید گیاه شما به چه مقدار آبی نیاز دارد. بیشتر افراد به دلیل عدم آگاهی و آشنا بودن با گیاه پتوس بیش از حد به این گیاه آب می دهند و سبب از بین رفتن این گیاه زیبا می شوند. اگر گیاه شما به علت رسیدن بیش از حد آب به سمت پوسیدگی رفت، گیاه را از خاک بیرون آورده و ریشه‌ های نرم شده را جدا کنید و خاک جدید تهیه کنید. در این صورت می ‌توانید گیاه را دوباره زنده کنید. گیاهانی همچون رز جاودان به دلیل شرایط پرورششان مدت زمان زیادی می گذرد تا پژمرده شوند.

آبیاری زیاد گیاه آپارتمانی

کم آب دادن به گیاه: باید گفت که اغلب پژمردگی گیاهان به دلیل خشک ‌شدن اتفاق می‌ افتد. گیاهان برای رشد به آب و نور کافی نیاز دارند. گیاه آب و سایر مواد معدنی خود را از ریشه دریافت می ‌کند. آب موجود در ریشه توسط ساقه به برگ گیاه می‌ رسد، بنابراین اگر آب کافی به برگ گیاه نرسد، گیاه خشک و پس از مدتی پژمرده می ‌شود. تا جایی که از شدت بی‌ آبی رنگ برگ گیاهان قهوه‌ ای‌ رنگ می‌ شود. برای حل این مشکل تنها کافی است به طور منظم و روزانه به آبیاری گیاه بپردازید. مقاومت گیاهان در برابر بی‌ آبی متفاوت بوده، تا جایی که بعضی از آن‌ ها در صورت نرسیدن آب برای همیشه از بین می ‌روند. البته بعضی از گیاهان مانند گیاه سانسوریا نسبت به کم آبی مقاوم هستند اما باید این نکته را گفت که عدم آبیاری این گیاه بیشتر از 7 روز سبب از بین رفتن آن می شود.

دما و تغییرات آن: گیاه برای رشد کردن و زنده ‌ماندن به یک دمای متعادل نیاز دارد. به‌ عنوان‌ مثال گیاه زاموفیلیا دمای 18 الی 25 درجه را می ‌توانند تحمل کنند و دمای غیر از این برایش غیر قابل تحمل است. دمای بیش از حد می ‌تواند باعث تبخیر آب گیاه شود. در این صورت آب کافی به گیاه نمی ‌رسد و گیاه پژمرده می ‌شود. برای حل این مشکل گیاهان آپارتمانی را در نزدیکی وسایل گرمایشی قرار ندهید یا در صورت زندگی در مناطق گرمسیری بهتر است از قرار دادن گیاه کنار پنجره جلوگیری کنید. علائم از بین‌ رفتن گیاه در اثر گرمای زیاد شامل ریزش برگ، زرد شدن برگ و سوختن لبه‌ ها است. دمای کم هم باعث آسیب‌ دیدگی گیاه می‌ شود. برای جلوگیری از یخ ‌زدگی گیاه در فصل زمستان بهتر است آن را در نزدیکی پنجره یا در قرار ندهید.

آفات گیاه: نگهداری نادرست، نداشتن تهویه مناسب هوا، آبیاری بیش از حد، از عوامل به ‌وجود آورنده آفات گیاهان هستند. یکی از انواع آفات که به سرعت سبب از بین رفتن بیشتر گیاهان آپارتمانی من جمله گیاه آگلونما می شود آفت شپشک آرد آلود است که به مرور بر روی برگ های گیاه پخش می شود و گیاه را آلوده می کند. در صورت مشاهده آفات در گیاه، حتماً آن را از گیاهان دیگر دور کنید. برای جلوگیری از بروز بیماری حتماً به صورتی دوره‌ ای به زهکشی خاک بپردازید و گیاه را در گلدان مناسب خود قرار دهید.

رطوبت کم اطراف گیاه: رطوبت موجود در خانه‌های آپارتمانی برای اغلب گیاهان کافی نیست. چراکه گیاهان به مقدار زیادی رطوبت احتیاج دارند. استفاده از آبنما در کنار گیاه علاوه بر زیبا تر کردن محیط و دکوراسیون می تواند به افزایش رطوبت اطراف گیاه کمک کند.

نشانه‌ های پژمردگی گیاهان آپارتمانی

  • زرد شدن برگ‌ ها و تغییر فرمشان: نبود مواد معدنی یا وجود آفت.
  • زرد شدن و محو شدن سبزی برگ‌ ها‌: علت آن وجود رطوبت بیش از حد، پشه‌ های قارچی.
  • پیچش برگ گیاهان به سمت داخل و زرد شدن همزمان آن: رسیدن آب کم به گیاه و خشکی خاک گیاه.
  • ریزش برگ گیاه و زردی کامل برگ گیاه: تغییرات دمایی و دمای نا مناسب که در نهایت به ‌مرور زمان رنگ برگ گیاهان را سفید می ‌کند.
  • نریختن برگ گیاه و زرد شدن نصفی از برگ‌ های گیاه: علت آن کوچک بودن گلدان است. باید گلدان گیاه را تعویض کنید و مواد معدنی کافی در اختیار گیاه قرار دهید.

تعویض گلدان گیاه آپارتمانی

آیا می ‌توان گیاه‌ های پژمرده را دوباره احیا کرد؟

هر گیاه مقاومت متفاوتی را از خود نشان می ‌دهد. به‌ عنوان نمونه بعضی از گیاهان پس از پیدا شدن نشانه‌ های پژمردگی از بین می ‌روند و قابل احیا نیستند. اما برخی از گیاهان از مقاومت بالایی برخوردارند و پس از احیا دوباره زنده می ‌شوند مانند کاکتوس‌.

از دیگر عوامل ایجاد پوسیدگی گیاهان آپارتمانی

نبودن نور کافی برای زنده ‌ماندن گیاه، آبیاری گیاه با دمای نامناسب و پخش ‌نشدن به طور کامل در خاک گیاه، توجه ‌نکردن به گیاه، رسیدن بیش از حد کود به گیاه، در گیر شدن گیاه به آفت. با بررسی و نگهداری اصولی از گیاه، شما از مشکلات آن آگاه می ‌شوید و می‌ توانید با اقدامات درست آن را رفع کنید. هر گیاه در هر دسته‌ ای که قرار دارد به شرایط نگهداری متفاوت نیاز دارد. در این مقاله سعی کردیم به نشانه‌ های پژمردگی گیاه و راه‌ حل رفع آن بپردازیم تا در صورت یافتن هر کدام از این نشانه‌ ها در گیاهان به رفع آن بپردازید. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در آخر به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ( چگونه خانه خود را با گل ‌و گیاه چیدمان کنیم؟ ) را مطالعه کنید.

دسته‌بندی: مقالات

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

2 دیدگاه

  1. Farbod 17 شهریور, 1402 در 8:57 ب.ظ - پاسخ

    سلام گیاه های پژمرده امکان احیا شدن دارن؟

    • باغ گل رضوان 18 شهریور, 1402 در 11:58 ق.ظ - پاسخ

      با سلام خدمت شما کاربر گرامی.
      بله گیاه های پژمرده امکان احیا شدن را دارند.